Oud Speel-Goed 2012

Dit project is in 2012 afgerond.

AVS wil met dit gebaar het kind toch een beetje kind laten voelen in hun moeilijke leef situatie en een beetje blijdschap brengen met dit voor ons kleine gebaar. Een andere doelstelling is dat we kinderen en hun ouders wil aanzetten tot een goede daad, het is heel makkelijk om te zeggen dat we iets goeds willen doen, maar nu hebben zij daad werkelijk de kans om een goede daad te verrichtten.

We willen mensen ervan bewust maken dat wij en onze kinderen maar dankbaar moeten zijn voor alles wat we hebben. Wat wij als normaal zien is voor deze kinderen een geweldige luxe!

Invulling
We hebben de actie met gekoppeld aan het Arnhemse Schoolvoetbaltoernooi. Hieraan doen 5.000 kinderen van alle basisscholen mee uit Arnhem (en tevens één van de grootste schoolvoetbaltoernooien van NL). Op alle locaties zijn tijdens de voorrondes gebruikt speelgoed en voetbalschoenen ingezameld.

Resultaat
Het was heel mooi om te zien hoe kinderen met tassen en dozen naar de toernooien kwamen en hun persoonlijke verhaal vertelden tijdens het afgeven van hun speelgoed en oude voetbalschoenen. In totaal is er ongeveer 15m3 ingezameld en getransporteerd naar Wit Rusland en Indonesië.