Talentontwikkeling

Wij vinden dat talentontwikkeling algemeen toegankelijk moet zijn. Iedereen heeft talent. Niet alleen als je op topniveau presteert. Zij is essentieel voor de ontwikkeling en plezier van een individu en dit begint al op zeer jonge leeftijd. De mate van talent verschilt alleen per persoon.

Je talent gebruiken brengt plezier in het leven. Jouw plezier en die van anderen om je heen. Talent helpt je om te gaan met dagelijkse situaties. Je handelt dus vanuit je eigen kennis en kwaliteiten. Tegelijkertijd leer je om zelfredzaam te zijn. Want uiteindelijk moet je ook zelf je ‘eigen boontjes doppen’. Het plezier dat je eruit haalt is voor jou.

Balans
Om succes te behalen moet je ook met je eigen zwakheden om kunnen gaan. Door trainen ontwikkel je ook je mindere punten naar een hoger niveau. Dit zorgt ervoor dat je veelzijdiger wordt en nog beter in staat bent om juist te handelen. Succes is waarvan jij vind dat je iets hebt bereikt wat je normaal niet lukt. Wat voor de één een succes is, is voor de ander normaal. Het heeft ook te maken met het niveau waarop je zit. Zo kun je in de 4e klasse een goede voetballer zijn, maar ben je voor de 2e klasse een gemiddelde voetballer. Op school en werk geldt hetzelfde. Doe je mavo of vwo, ben je medewerker of directeur. Maar het maakt niet uit wat je doet. Belangrijkste is dat je gelukkig bent met wie je bent en wat je doet.

Waar het om gaat is het vinden van een balans. Zo ook op het sportveld. Als je iedereen in een team kunt inzetten op hun talenten, zul je snel ondervinden dat er resultaten geboekt worden en de sfeer in de groep erg positief is. Sta je op de verkeerde positie zul je niet het plezier ervaren wat je medespelers hebben. Je bent dan bezig met de dingen die je (misschien) niet wil doen en waar je geen plezier aan beleeft. Natuurlijk zijn er meer factoren van belang zoals niveau, leeftijd, speelsysteem en type speler.